Bespaar honderden euro's Vergelijk alle fietstrainers & shops Gratis onafhankelijk advies

Zweetvangers

Zweetvangers zijn er in verschillende soorten. Wanneer je een zweetvanger aan wilt schaffen, dan is het vooral belangrijk om goed te kijken naar wat er bij jou en je fietstrainer past. Elke keer wanneer je traint verlies je zweet. Dit is natuurlijk heel normaal, maar het kan wel veel vervelende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat je fietstrainer uit gaat bijten, dat de vloer beschadigd raakt of dat je uitglijdt door het vocht op de vloer. Hier kan je gemakkelijk iets aan doen door een zweetvanger te gebruiken.
 

Filteren

Zweetvangers en zweetdoeken

Zweetvangers worden ook wel zweetdoeken genoemd en zijn te verkrijgen in verschillende designs. Zo kan je kiezen voor een zweetdoek die heel basic is en gewoon doet wat deze hoort te doen, maar er zijn ook zweetvangers met diverse extra details. Deze extra details, zoals bijvoorbeeld ruimte om je smartphone in de zweetvanger te plaatsen, leveren je uiteraard extra voordeel op. De basic zweetvangers zijn voordeliger in aanschaf, maar bieden je ook minder mogelijkheden. Als jij tijdens je trainingen veel gebruik maakt van je iPhone of je smartphone, dan is het juist aan te raden om toch te kiezen voor een zweetvanger met een speciale ruimte voor je toestel. 

Je fiets beschermen

Zweetvangers zijn er op de eerste plaats om je fiets te beschermen. Tijdens het trainen op je fietstrainer komt er transpiratievocht op de fiets terecht. In zweet zit zout, waardoor transpiratievocht schadelijker voor de fiets is als bijvoorbeeld water. Voordat je het weet bijt het zweet in de lak en raakt je fiets beschadigt. Dit is erg zonde, zeker als je het op een makkelijke en voordelige manier had kunnen voorkomen. Je wilt immers toch de waarde van je fiets behouden. Een zweetvanger wordt gemakkelijk op de fiets gemonteerd en vangt de druppels transpiratievocht op voordat deze op de fiets terecht komen. Hierdoor heeft het zweet geen kans om uit te bijten in de lak. 

Je vloer beschermen

Zweetdruppeltjes komen natuurlijk niet alleen op je fiets terecht, maar ook op je vloer wanneer je geen gebruik maakt van een trainingsmat die transpiratievocht onder de fiets opneemt. Je vloer kan ook beschadigd raken door zweet, vooral door de aanwezigheid van zout in het vocht. Er kunnen vlekken ontstaan en na verloop van tijd kan je beschadigingen gaan zien. Het best kan je gebruik maken van een trainingsmat om dit te voorkomen, omdat de trainingsmat echt het hele gebied om de fietstrainer heen beschermt. Echter, als je geen trainingsmat wilt gebruiken, dan vangt een zweetvanger ook een groot deel van het transpiratievocht op, zodat je de vloer toch zoveel mogelijk beschermt. 

Plek voor je smartphone

De meest moderne zweetdoeken hebben een speciale ruimte voor de smartphone, of een iPhone natuurlijk. Steeds meer sporters maken tijdens het trainen gebruik van de mobiele telefoon, en dan met name van apps die speciaal bedoeld zijn om te gebruiken bij fietstrainingen. Over het algemeen zijn smartphones en iPhones bijzonder slecht bestand tegen vocht en ook transpiratievocht kan dus schadelijk zijn voor je toestel. In de nieuwste zweetvangers kan je het toestel in een speciaal vak plaatsen. Hierdoor blijft het toestel beschermd tegen vocht en kan je het scherm nog steeds in een oogopslag zien. 

Populairste zweetvangers

De meest populaire zweetvangers zijn de zweetvangers van Tacx. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor de Tacx Zweetdoek T2930, welke eenvoudig kan worden bevestigd tussen de zadelpen en het stuur. Daarnaast kan je ook kiezen voor de Tacx Smartphone Zweetdoek T2931. Deze beschermt niet alleen je fiets, maar ook je smartphone. Ideaal als jij je smartphone, of iPhone, gebruikt tijdens de trainingen en je het scherm gewoon wilt kunnen zien zonder dat er gevaar op vochtschade aan het toestel is.
 

Fietstrainer specialist

TomStel een vraag aan Tom

Fietstrainer kopen? Gratis advies en vergelijken bij alle webshops

Op Fietstrainer.nl ontdek je de fietstrainer die bij je wensen past. Je krijgt gratis fietstrainer advies en daarnaast kan je de beste keuze maken omdat we alle fietstrainers vergelijken. Iedere dag controleren we de prijzen van alle webshops zodat je met zekerheid een webshop kan kiezen en fietstrainer kopen.

Voor elke fietstrainer die via Fietstrainer.nl wordt verkocht gaat een vast bedrag naar een goed doel. Zo helpen we elkaar!

Fietstrainer.nl is een concept van iPublishing & Elwege - © 2016

x
Tom

Vanwege blessure preventie begonnen met het fietsen. Na verloop van tijd verknocht geraakt aan het fietsen. Met name in de winter veelvoudig op een fietstrainer.

Stel een vraag aan Tom