Bespaar honderden euro's Vergelijk alle fietstrainers & shops Gratis onafhankelijk advies

Trainingsmatten

Trainingsmatten zijn eigenlijk een onmisbare accessoires als je een fietstrainer gebruikt, zeker wanneer deze in huis of op de mooie vloer van een sportschool wordt gebruikt. De fietstrainers worden vaak intensief gebruikt, hierdoor kunnen er al snel beschadigingen op de vloer ontstaan. Dit kan gemakkelijk worden voorkomen door gebruik te maken van een speciale trainingsmat onder de fietstrainer. Er zijn verschillende soorten trainingsmatten voor fietstrainers te verkrijgen. Zo kan je in ons overzicht terecht voor diverse trainingsmatten, van bijvoorbeeld de merken Tacx en Wahoo.
 

Filteren

Beschadigingen voorkomen

Fietstrainers zijn ideaal in gebruik als je het maximale uit je training wilt halen, maar ze zijn vaak wat minder ideaal voor de vloer. De vloeren in sportscholen raken snel beschadigd maar dit geldt natuurlijk ook voor de vloeren thuis. Intensieve trainingen zorgen voor vervelende krassen, shiirplekken en andere beschadigingen aan de vloer en dat wil je uiteraard voorkomen. Als de fietstrainer in een schuur staat is het wellicht niet zo erg, maar zeker de mooie vloeren in huis wil je goed beschermen. De trainingsmatten zorgen hiervoor. Je kunt de trainingsmat heel gemakkelijk onder de fietstrainer schuiven en krassen worden direct effectief voorkomen. 

Het geluid dempen

Fietstrainers kunnen voor ongewenste geluiden zorgen die niet alleen voor de sporter zelf hinderlijk kunnen zijn, maar die ook door kunnen dringen naar de verdieping onder de fietstrainer. Heb je de fietstrainer boven staan, dan kan het geluid van je training erg vervelend zijn voor de mensen die op de benedenverdieping aanwezig zijn. Ditzelfde geldt uiteraard wanneer je in een flatgebouw woont en te maken hebt met benedenburen. Je wilt niet dat jij zelf last hebt van storende geluiden, maar je wilt anderen natuurlijk ook niet tot last zijn. Door een trainingsmat te gebruiken zorg je voor een goede geluidsdemping en kun je eventuele overlast voorkomen. 

Effectieve opname van transpiratievocht

Tijdens het trainen op een fietstrainer komt er veel transpiratievocht vrij. Dit is natuurlijk heel gewoon, maar het kan wel vervelende problemen opleveren. Op de eerste plaats kan het transpiratievocht op de fietstrainer terecht komen, waardoor deze vaak al snel wordt aangetast in de lak. Dit is zonde, want hierdoor neemt direct de kwaliteit van je fietstrainer af. Daarnaast kan transpiratievocht op je vloer onder de fietstrainer terecht komen, waar het kan gaan uitbijten en voor vlekken kan gaan zorgen.
 
Speciaal voor het vocht dat op je fietstrainer terecht kan komen zijn er zweetvangers, welke ook voorzien kunnen zijn van een extra bescherming voor bijvoorbeeld je smartphone. De vloer blijft dan echter onbeschermd. Hier kan je eenvoudig iets aan doen door een trainingsmat te gebruiken. Trainingsmatten zorgen voor een effectieve opname van transpiratievocht. Dit betekent niet alleen dat de vloer niet beschadigd raakt door zweet dat erop druppelt, maar het zorgt er natuurlijk ook voor dat je zelf niet uitglijdt op een natte vloer bij het afstappen. 

Stevige grip

De trainingsmatten zorgen voor een optimale grip, op meerdere vlakken. Op de eerste plaats zorgen de trainingsmatten ervoor dat de ondergrond onder de fietstrainer niet glad wordt, waardoor je zelf goede grip op de ondergrond houdt bij bijvoorbeeld het afstappen van de fietstrainer. Daarnaast heeft de fietstrainer zelf natuurlijk ook een betere grip op de ondergrond als deze op een trainingsmat staat. De fietstrainer staat optimaal stabiel en in balans, zodat je er onbezorgd op kunt trainen zonder dat deze gaat wankelen of verschuiven over de vloer. 

Verschillende trainingsmatten

In ons overzicht kun je trainingsmatten van de topmerken Tacx en Wahoo vinden. Uiteraard is het vooral belangrijk om naar de kenmerken te kijken, zodat je zeker weet dat jij kiest voor de trainingsmat die het best bij jou past. Alle trainingsmatten van deze merken zijn van uitstekende kwaliteit.

Fietstrainer specialist

TomStel een vraag aan Tom

Fietstrainer kopen? Gratis advies en vergelijken bij alle webshops

Op Fietstrainer.nl ontdek je de fietstrainer die bij je wensen past. Je krijgt gratis fietstrainer advies en daarnaast kan je de beste keuze maken omdat we alle fietstrainers vergelijken. Iedere dag controleren we de prijzen van alle webshops zodat je met zekerheid een webshop kan kiezen en fietstrainer kopen.

Voor elke fietstrainer die via Fietstrainer.nl wordt verkocht gaat een vast bedrag naar een goed doel. Zo helpen we elkaar!

Fietstrainer.nl is een concept van iPublishing & Elwege - © 2016

x
Tom

Vanwege blessure preventie begonnen met het fietsen. Na verloop van tijd verknocht geraakt aan het fietsen. Met name in de winter veelvoudig op een fietstrainer.

Stel een vraag aan Tom