Bespaar honderden euro's Vergelijk alle fietstrainers & shops Gratis onafhankelijk advies

Trainersbanden voor fietstrainers

Trainersbanden zijn speciale banden voor het gebruik met een fietstrainer. Het is niet direct noodzakelijk om een fietstrainer te voorzien, of te laten voorzien, van speciale trainersbanden. Dit is om meerdere redenen toch wel aan te raden. Wanneer je op zoekt bent naar goede trainersbanden, dan is het goed om eerst te kijken wat jouw specifieke fietstrainer nodig heeft, bijvoorbeeld het formaat banden, en om daarna pas te kijken naar wat jij nog zelf van de trainersbanden verwacht. Zo kan je altijd een gerichte keuze maken.

Filteren

Waarom speciale trainersbanden?

Trainersbanden, ook wel trainer banden genoemd, worden ontworpen voor het gebruik op een fietstrainer. Diverse fietstrainers kunnen ook van andere banden worden voorzien, welke niet speciaal voor een fietstrainer zijn ontworpen.
 
Het belangrijkste voordeel van de speciaal ontworpen trainersbanden is wel de veiligheid. Je kunt altijd vertrouwen op de trainersbanden waar dit niet altijd mogelijk is als je gebruik maakt van andere banden. Dit heeft te maken het de unieke samenstelling uit rubber van de trainersbanden. Deze samenstelling zorgt ervoor dat de trainersbanden niet snel oververhit raken. Daarnaast zorgt deze speciale rubber samenstelling ook voor een antislip werking, waardoor je niet gemakkelijk weg zal slippen van de fietstrainer. Tot slot wordt er ook direct gezorgd voor een aanzienlijk mindere mate van slijtage. Kortom, speciale trainersbanden slippen minder snel, raken minder snel oververhit en slijten ook lang niet zo snel als andere banden. 

Trainen met piepende banden

Als je op een fietstrainer stapt, dan wil je natuurlijk een goede prestatie neerzetten. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat diverse factoren van buitenaf de prestaties op een negatieve wijze kunnen beïnvloeden. Hierbij valt te denken aan knellende kleding, hinderlijke weersomstandigheden en afleidende geluiden. Uiteraard kan je zelf zorgen voor comfortabele kleding en hoef je je geen zorgen om het klimaat te maken als je de fietstrainer binnen gebruikt. Het piepende geluid als je normale fietsbanden gebruikt kan je afleiden van je training en daarmee je prestaties omlaag halen. Als je kiest voor een hoogwaardige, duurzame en passende trainersband, bijvoorbeeld van het gerenommeerde merk Tacx, dan heb je geen enkele last van dit toch wel storende geluid.  Dit soort trainersbanden, uit de unieke rubber samenstelling, zijn namelijk ook geluiddempend. Dit betekent dat je niet afgeleid wordt door banden die piepen of schuren op de trainer. 

Verschillende soorten en maten trainersbanden

Uiteraard is het altijd aan te raden om te kiezen voor trainersbanden van een merk dat een hoge kwaliteit, voldoende duurzaamheid en goede eigenschappen garandeert. Maar er zijn ook nog enkele zaken waar je zelf rekening mee moet houden bij het maken van een verantwoorde keuze.
 
Iets wat snel vergeten wordt is namelijk de velgafmeting van de fietstrainer. De trainersbanden moeten uiteraard wel de juiste afmeting hebben voor de velgen. Zo zijn er ATB's met velgen van 26 inch maar hebben racefietsen doorgaans velgen van 28 inch. Check dit dus altijd voordat je een bestelling plaatst. 

Kies voor de beste eigenschappen

Beoordeel altijd vooraf de eigenschappen van een trainersband. Trainersbanden hebben namelijk ieder hun eigen specificaties en het is aan te raden deze goed door te nemen. Bekijk of de trainersbanden geluiddempend zijn, voor je eigen comfort, maar eventueel ook voor het plezier van de (onder)buren of trainigsmaatjes. Let erop dat de trainersbanden zoveel mogelijk slijtvast zijn en dat ze niet snel oververhit raken. Dit heb je zeker nodig wanneer je veel en lang traint op een hoog intensiteitsniveau.
 
Daarnaast is het aan te raden om te letten op de stabiliteit van de bandenspanning van de trainersbanden. Een optimaal stabiele bandenspanning zorgt er namelijk voor dat het vermogen door de fietstrainer volledig correct uit wordt gemeten. Deze garantie heb je niet wanneer de bandenspanning wat instabiel kan raken.
 

Fietstrainer specialist

TomStel een vraag aan Tom

Fietstrainer kopen? Gratis advies en vergelijken bij alle webshops

Op Fietstrainer.nl ontdek je de fietstrainer die bij je wensen past. Je krijgt gratis fietstrainer advies en daarnaast kan je de beste keuze maken omdat we alle fietstrainers vergelijken. Iedere dag controleren we de prijzen van alle webshops zodat je met zekerheid een webshop kan kiezen en fietstrainer kopen.

Voor elke fietstrainer die via Fietstrainer.nl wordt verkocht gaat een vast bedrag naar een goed doel. Zo helpen we elkaar!

Fietstrainer.nl is een concept van iPublishing & Elwege - © 2016

x
Tom

Vanwege blessure preventie begonnen met het fietsen. Na verloop van tijd verknocht geraakt aan het fietsen. Met name in de winter veelvoudig op een fietstrainer.

Stel een vraag aan Tom