Bespaar honderden euro's Vergelijk alle fietstrainers & shops Gratis onafhankelijk advies

Tacx films

Tacx films zijn ideaal om je fietstraining leuker, spannender en nog realistischer te maken. Er zijn diverse soorten Tacx films die meer dan de moeite waard zijn. Zo zijn er prachtige routes voor je uitgestippeld, kan je deelnemen aan triathlonraces of is er de mogelijkheid om aan de slag te gaan op een wielerkoers. De Tacx films zijn te verkrijgen in acht verschillende categorieën, namelijk Bergetappes, Citytrips, Short Rides, Wielerklassiekers, Climbs Collection, Triathlon films, Cycletours en Trainen met de Profs.
 

Filteren

Een realistische training

De fietstrainer reageert op de Tacx film. Dit wil zeggen dat deze bijvoorbeeld de weerstand aanpast aan de route. Kies je bijvoorbeeld voor een route met veel ups en downs, dan zal je merken dat je aanzienlijk meer moeite hebt met het oprijden van bergen dan met het afdalen. De weerstand verandert met de film mee, waardoor er een bijzonder realistische ervaring ontstaat. Wanneer je op je beeldscherm ziet dat je tegen de helling op moet gaan fietsen, dan merk je dat de weerstand van de fietstrainer ook toeneemt. Door deze geavanceerde techniek lijkt het steeds meer dat je echt in de digitale wereld aan het fietsen bent. Deze Tacx films zijn te gebruiken voor de Tacx Trainer software, welke geschikt is voor Windows PC's. Daarnaast zijn er ook enkele interessante apps, zoals de Tacx Cycling App. 

Video-overlay in de nieuwste Tacx films

De nieuwste Tacx films zijn voorzien van het zogenaamde video-overlay. Dit is een optie die je de mogelijkheid biedt om over het hele parcours een fictieve lijn te laten verschijnen. Er wordt diverse informatie gegeven bij deze fictieve lijn, zoals bijvoorbeeld meer informatie over de positie van andere deelnemers aan het parcours. Komen ze dichterbij? Haal jij ze langzaam in? Lopen ze op je uit, of juist niet? Dit kan je allemaal bekijken met behulp van video-overlay. Uitsluitend de nieuwste trainingsfilms zijn voorzien van dit leuke extraatje. Per film wordt duidelijk aangegeven of de betreffende film deze video-overlay bevat of niet. 

Diverse soorten filmtypes

Natuurlijk heeft Tacx ervoor gezorgd dat de trainingsfilms beschikbaar zijn in meerdere filmtypes, zodat eigenlijk iedereen wel de mogelijkheid heeft om de films te gebruiken bij de trainingen. Op de eerste plaats is er de DVD film en daarnaast is er ook de optie op te kiezen voor Blu-ray. Uiteraard zijn er ook Tacx films die kunnen worden gedownload. Als je voor de absolute topkwaliteit wilt gaan, dus met het meest heldere beeld, dan is Blu-ray natuurlijk de beste optie. Blu-ray films zijn aanzienlijk scherper dan de andere films. Daarnaast heeft een Blu-ray disc ook een veel hogere capaciteit, waardoor er hiervoor langere Tacx films kunnen worden gemaakt. 

Let op het gebruik van de DVD en Blu-ray discs

De Tacx films op DVD en Blu-ray hebben een licentiemodel waardoor ze maar op één enkele computer kunnen worden gebruikt. Dit is heel belangrijk om te weten, vooral omdat het hier nog wel eens mis gaat. Vaker gebeurt het dat een Tacx DVD of Blu-ray eerst samen met een vriend of trainingspartner wordt uitgeprobeerd en daarna pas thuis in gebruik wordt genomen. Wanneer de DVD of Blu-ray al op een andere computer is geïnstalleerd, dan zal deze het op een tweede computer niet meer doen. Dit is hetzelfde principe als een pakket van bijvoorbeeld Microsoft Office. Je kunt het eenmalig op een computer installeren en daarna is de disc eigenlijk waardeloos. Dit heeft te maken met de licentiecode. Op iedere verpakking staat een licentiecode welke moet worden ingevoerd bij de installatie. Eén licentiecode geeft recht op één installatie. Installeer de disc dus uitsluitend op de computer die je wilt blijven gebruiken bij je fietstrainingen. Voor de installatie heb je altijd een internetverbinding nodig.

Fietstrainer specialist

TomStel een vraag aan Tom

Fietstrainer kopen? Gratis advies en vergelijken bij alle webshops

Op Fietstrainer.nl ontdek je de fietstrainer die bij je wensen past. Je krijgt gratis fietstrainer advies en daarnaast kan je de beste keuze maken omdat we alle fietstrainers vergelijken. Iedere dag controleren we de prijzen van alle webshops zodat je met zekerheid een webshop kan kiezen en fietstrainer kopen.

Voor elke fietstrainer die via Fietstrainer.nl wordt verkocht gaat een vast bedrag naar een goed doel. Zo helpen we elkaar!

Fietstrainer.nl is een concept van iPublishing & Elwege - © 2016

x
Tom

Vanwege blessure preventie begonnen met het fietsen. Na verloop van tijd verknocht geraakt aan het fietsen. Met name in de winter veelvoudig op een fietstrainer.

Stel een vraag aan Tom